Pamir highway & Wahkan valley

Tadzjikistan, Dushanbe
Na het regelen van een nieuw GBAO permit  vertrekken we richting 'the Pamirs' eigenlijk een apart land in Tadzjikistan met een eigen permit. Na een lange rit door onbeschrijfelijke landschappen komen we aan in Khorog waar dat we wat eten inslaan voor door te trekken naar de Wahkan valley. Gans de trip rijden we eigenliijk in een vallei met een rivier,  deze rivier is de scheidingslijn tussen het bergachtige Afghanistan en de Pamir.
De foto's die worden genomen zijn bijna alleen van Afghaanse sneeuwtoppen,  onbeschrijfelijk. We stoppen langs Hot-springs om op te warmen. Na de Wahkan gaan we verder over de Khargush pass richting de Pamir Highway.
We gebruiken shared taxi's we liften met vrachtwagens, het transport is zeer moeilijk en we komen meer fietsers dan auto's tegen op de Pamir highway deze komen echt vanuit alle hoeken van de wereld! Allemaal met interessante verhalen en plannen! Na een stop in Aritush en Mugrab vertrekken we verder over de Pamir richting Osh (Kirgizië)
De Pamir en in bijzonder de Wahkan Valley hebben echt aan onze verwachtingen voldaan. Dit was een van de mooiste toch zwaarste roadtrips die we tot hier toe hebben gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten